Monday, 30 April 2012

Happy Birthday..!!

skang ni update entry sume mood beday..almaklom nak masok bulan May ni tetibe mengelinjang sket nak buat entry bertemakan 'birthday'..ngeh3..baru2 ni (28.4.2012) beday anak sedare saye..tahun ni genap 11 tahun umur die..


kakak mok2 ngan beday cake..=p



untuk menambahkan kemengelinjangan (sile sebut dengan btol) saye update entry kali ni, meh saye story mory sket..actually, in my family..majority lahir dalam bulan 3..kire tiap2 tahun dalam bulan 3 tu bertambahla revenue Secret Recipe hasil pembelian kek2 beday dari sane..haha..ok..cekidaut mereka yg lahir dalam bulan 3 neh..=)

.

.

.

.
  
bermule dengan 'eimhak' @ kimmy which was at 2 March 2012



upon his request, saye buatkan oreo cheese cake untuk die..=)

.

.


next, my older yet still younger sister, kakya on 7 March 2012..mase ni ktorang celebrate kt umah abang saye..=)


.

.
on 14 March is my lovely mak punye beday & the following day is my nephew's beday, adik..diorang sambut sekali sebab beday pun selang sehari je atau dalam erti kate lainnye....JIMAT KOS!haha



.

.

last but not least my third sister, alang's beday which was on 23rd March 2012..haa..yg ni got a story behind it..hihi..kawan baik kakak saye, kak zetty, konon2 nak buat suprise on her birthday since cobaan pertame die xmenjadi..so die da berpakat ngan saye nk buat another suprise..kebetulan ari 2 saye ngan kakak ke IKEA beli barang sket..so die punye plan nak jumpe kat Starbucks IKANO for the suprise..saye ni memang payah banyak nak menipu neh..ahaks!so..sebelom nak balik saye yg tengah kontrol2 nak tergelak cakap kt die cmni:

me: eh, nanti nak jumpe kawan jap eh kt Starbucks
alang: kamu ade kawan ke keje kt situ (terpinge2+blur)
me: xdela..kebetulan die ade kt sini, janji nak jumpe jap (at this part kalo salah gaye memang nak mengekek2 gelak da)
alang:aaa...ok..(???)

sesampai kt Starbucks:

me: met my fren..hahaha (sambil tunjuk kak zetty)
alang:&*#@#!!

actually saye memang sangat2 jarang ke Starbucks..baik minum Kopi Satu je..sedap pun sedap..harge pun berpatutan..lainla diorang berdue 2 memang hantu Starbucks..itu sebab kakak saye mempamerkan memek muke yg pelik bile saye cakap nak jumpe kawan kt sane..hahaha..so..mission accomplished!!=p


the suprise..=p





the one who got suprised!ngeh3




 ok..esok nak masuk bulan May..bagi sape2 yg xtau..28.5 nanti beday saye..buatla ape2 yg patut ye..saye xmintak banyak..saye cume nak kek ni untuk beday saye..kui3


 


Pecan Butterscotch..boleh didapati di mane2 cawangan Secret Recipe..nak whole tau..xnak slice2 neh..hahaha..thanks in advance..=p


Thursday, 26 April 2012

Good Friends are the BEST Medicine!

mood rajin membuak2!ape maknenye 2??haa..time for new entry y'all!!hahaha..lately sangat bizi..bizi with everything UNEXPECTED..gosshh!nevermindla..skang ni bizi gak..tapi bizi yg rajin..sebelom ni bizi yg malas..hik3..saye punye kebizian memang ade due 'personaliti'..ehm....sometimes..it depends..=p

24.4.2012..beday my classmate, asiah..junior saye die neh..so saye x anggap die classmate..saye lebih suke anggap die sebagai adik saye..sounds more mesra gitew..so do all my classmates yg lebih junior..yang senior opkoshla am treat them as my kakak n abang..hihi..ok..berbalik kepade beday asiah tadi, saye dengan yana (juge my junior) plan nak celebrate..actually saye janji nak buat kek beday untuk asiah, tapi yela..dengan kebizian yg melanda plus my assumption sume bahan2 ade kt umah akhirnye xjadi..beli yola kt Secret Recipe..da tentu lagi sedap dari kek yg saye buat..hahaha


 Indulgance in da houz!!=p



kos kek tu ktorang share2..kebetulan kakak saye ade baucer SR RM50, saye mohon jase baik die nak baucer 2 n die bagi (which shows that she's in the very good mood..haha)..kak aida, yana n ecah pun ade share gak..thanks y'all..ehm..ape yg menariknye..ktorang celebrate beday asiah dalam meeting LISSA (Library Sciences Student Association)..sangatla xformal..huhu

.
.
.

tengok...tengah2 orang meeting budak asiah ni xsabo nak potong kek beday die tau..ngeh3

.

.

.


semalam plak pas abes klas Cataloging II, ktorang decide nak makan kt luar..skali skale tukar angin..boring makan kt kafe 2..da la lauk yg same tiap2 ari, masakan panas xberape memberangsangkan kesedapannye..kalo lambat sket lauk pun abes..di atas alasan2 kukuh tersebut..ktorang pun pegi makan kt Ayam Penyet, Taman Seri Gombak xsilap..sangat yummy ok!=)


 sementare nak tunggu order sampai, beginila gelagat kami bertujuh..=p


<zila, kak aida, yana>


<kak ija, me, asiah n aliff>


yang peliknye kt sini, die siap bagi kertas order suh kite tulis sendiri ape yg kt nak makan..tapi pelanggan seblah meja ktorang xde plak die buat cm2..adekah kerane bilangan kami yg ramai menyebabkan die malas nak berdiri lame tunggu ktorang 'beristikharah' memilih menu yg diingini ataupun sebab polisi diorang cm2??ehm..macam2la kan..ape2 pun thanks 2 kak aida yg sudi belanje ktorang yg kelaparan semalam..semoge rezeki kak aida bertambah murah..=)




<orang2 penting dalam pengambilan order..=p>


Thursday, 12 April 2012

the JORENS performance

saye sangat2 geram dengan gelagat anak2 sedare buat 'performance' semalam..mari same2 menggeramkan diri tengok video diorang neh..hehehe..=)



video


Tuesday, 10 April 2012

Happy 40th Wedding Anniversary!!

8 April 2012..genaplah 40 tahun usia perkahwinan mak & ayah saye..alhamdulillah..saye doakan semoge perkahwinan mereka sentiase dilimpahi rahmat Allah & berbahagia hingga ke syurga..ameen..=)

sempene dengan sambutan ulangtahun perkahwinan mereka, kami sekeluarge mengadakan kenduri kesyukuran..actually 3 in 1 punye kenduri neh..yang pertame sedie maklom pasal ulangtahun perkahwinan mak & ayah saye, yg kedue bole jugakla nak dipanggil kenduri akikah anak kakak saye yg bongsu walaupun budak gemok 2 da dibuat akikahnye tahun lepas..actually, ayah saye ni rase ragu2 pasal usie kambing terdahulu jadi buatla sekali..ok, sebab yg ketige ialah kenduri kesyukuran untuk bakal ahli keluarga besar Kamaruddin Manan..ehh..bukan2..bukan nak dapat menantu lagi..hahaha..insyaAllah, awal bulan 6 nanti abang & kakak ipar saye bakal menimang anak sulung mereka & secare x langsungnye saye bakal dapat anak sedare lagi!!weeee..very the seronok tau..eh, aku plak yg terlebih eksaited..ngeh3..

untuk kenduri kali ni, saye terase nak menyumbang sesuatu..ala2 gediks gitew..hehehe..sekadar buah tangan untuk tetamu yg hadir, saye buat muffin coklat..adela dlm 160++ bijik..itu xtermasuk yg da masuk dalam pewot orang2 kt umah tu..hahaha..jujurnye..memang sangat2 penat ye nak sediekan muffin sebanyak itu..mujurlah kakak ipar saye ade membantu..oopss..!!bukan muffin je yg saye buat, ade gak permintaan dari kakak saye yg gedik mintak buatkan kek red velvet & kek blueberry cheese..jadi balik kampong 3 ari keje saye ialah mem’baking’ je..xpe2..saye suke kalo orang lain puas ati..=)


<the muffinsss>



antare aktiviti2 before, during & after kenduri..=)

<afee yg sangat rajin membantu..>


<abang saye n kimmy si penyusun meja & kerusi>

<my lil brother si pengelap kerusi..hehe>


<arissa si joren>


<my ayah with his STARIAN class of '56 classmates>


<my mak & her daughters+her ngade2 cucu..hehe>


<haaa..inila pak caterer, pakcik Hassan..>


ade satu 'hadiah' from my cousin utk mak & ayah yg saye rase sangat2 cute..=)
<cute kan??nak makan pun sayang..hihi>


owwh..ni la rupe a slice of Red Velvet cake yg saye cube2 buat..testimoni dari one of my sister's menjongket fren, auntie babe said sangat2 sedap..tapi saye rase xpuas ati sebab warne & rasenye kurang menyerlah..hehe..resepi cari sendirila eh..=p


<the red velvet cake>

 

Coretan Kerajinan Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal