*bahan2 yg diperlukan mestilah roti & eskrem..roti ape2 jename (saye gune Gardenia), eskrem terpulang nak gune perise ape..perlu 2 keping roti untuk 1 eskrem goreng
*letak eskrem di tengah2 roti, jgn banyak sangat takut nanti roti xboleh terkatup, agak2la ye..
*then, lapiskan roti yg sekeping td atas roti yg da dibubuh eskrem..gunela acuan yg seswai, macam saye gune alat nak buat benjo 2, tekan sampai keliling roti terpisah..
*seperti ini
*nak bagi nampak kemas & xnak eskrem 2 bocor time menggoreng bolehla dipicit2 keliling roti ala2 karipap punye kelim lebih kurang..so..eskrem kt dalam roti 'being secured'..hehe
*simpan aiskrim dlm freezer lebih kurang dlm 4 jam..tujuannye nak bagi aiskrim betol2 beku sebelom digoreng..ble nak goreng nnt pastikan minyak betol2 betol2 panas dan goreng dlm beberape saat je smpi garing, goreng secara 'deep fry'..so..inilah rupe setelah digoreng..memang terbekla makan panas2 pas goreng ..selamat mencuba!!=)
*simpan aiskrim dlm freezer lebih kurang dlm 4 jam..tujuannye nak bagi aiskrim betol2 beku sebelom digoreng..ble nak goreng nnt pastikan minyak betol2 betol2 panas dan goreng dlm beberape saat je smpi garing, goreng secara 'deep fry'..so..inilah rupe setelah digoreng..memang terbekla makan panas2 pas goreng ..selamat mencuba!!=)
No comments:
Post a Comment